1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin taşımacılıkta alternatif yakıtlar geliştiriyor

Çin taşımacılıkta alternatif yakıtlar geliştiriyor

Çin Merkezli Geely, taşımacılık sektöründe karbon salımını azaltmak amacıyla metanol yakıtlı araç üretimi çalışmalarını sürdürüyor.

Çin taşımacılıkta alternatif yakıtlar geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Çin Merkezli Geely, taşımacılık sektöründe karbon salımını azaltmak amacıyla metanol yakıtlı araç üretimi çalışmalarını sürdürüyor.

2060 yılına kadar net sıfır emisyon hedefleyen Çin bu hedefine ulaşabilmek için atmosferi en çok kirleten sektörlerin başında gelen taşımacılık sektöründe alternatif yakıt çalışmalarını sürdürüyor. Çinli araç üreticisi Geely'nin Başkanı Li Shufu, metanol yakıtlı araç üretimi çalışmalarını devam ettireceklerini açıkladı. Geely hali hazırda Çin'in batısında bazı kentlerde metanol yakıtlı taksileri test ediyor ve ticari araçlarda, kamyonlarda metanol kullanımı için çalışmalar yapıyor. 

Geely, karbon emisyonunu azaltmak için CO2'den metanol üretimi teknolojisi üzerinde çalışan İzlanda merkezli Carbon Recycling International (CRI) şirketine yatırım yapmıştı. CRI, Henan Eyaleti’nde yılda 110.000 ton düşük karbon yoğunluklu metanol üretme kapasitesine sahip dünyanın en büyük tesisini tasarlıyor. Geely, elektrikli, hibrid otomobiller ile hidrojen ile çalışan ticari araçlar da üretiyor.

Fosil yakıtların kullanıldığı en büyük sektörlerden biri olan taşımacılık sektöründe kullanılabilecek alternatif yakıtlardan metanol, iki farklı yakıt bataryası çeşidiyle veya içten yanmalı motorlar ile kullanılabiliyor. Metanol temiz bir yakıt olduğundan ister içten yanmalı motorlarda yakılsın ister yakıt bataryalarında kullanılsın, çevreye zarar veren bileşikler ya çok az üretiliyor ya da üretilmiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler