1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin ve Fransa nükleerde işbirliği yapacak

Çin ve Fransa nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Çin ve Fransa nükleer enerji ve nükleer bilimi alanında işbirliğini pekiştirecekler.Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve'in dün başladığı...

Çin ve Fransa nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Çin ve Fransa nükleer enerji ve nükleer bilimi alanında işbirliğini pekiştirecekler.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve'in dün başladığı Pekin ziyareti sırasında iki ülke nükleer enerji ve nükleer bilimi alanındaki işbirliği anlaşması imzaladılar.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Fransa'yla nükleer enerji işbirliğini tüm endüstri zincirinde geliştirmek istediklerini kaydederek, özellikle İngiltere'de Hinkley Point nükleer santral projesini ilerletmek ve üçüncü taraflarda nükleer işbirliğini artırmak istediklerini açıkladı.

Li, iki ülkenin sivil havacılık ve uzaycılık, iklim değişikliğiyle mücadele, Wuhan eko-kent projesi, tarım, sağlık gibi konularda işbirliğini yoğunlaştıracaklarını söyledi.

YEŞİL GELİŞME İLKESİ İLE ORTAKLIK

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ise ticaret serbestliğini artırmak ve ticari korumacılıkla mücadele etmek için Çin'le ortak çaba harcayacaklarını belirterek, "Çin ve Fransa, üçüncü taraf nükleer enerji piyasalarının gelişmesine katılma konusunda büyük potansiyele sahipler. Çin ve Fransa, Afrika ve Asya kıtalarında işbirliği projeleri yürütüyor. Kamboçya'da atık yakma fabrikası ve Namibya'daki hidroelektrik santral önemli örnekler. Bu iki proje, ilgili ülkelerin hükümetlerinden destek alıyor. Bu projelerde en yüksek çevre koruma standartlarına uyuluyor ve yeşil gelişme ilkesine sadık kalınıyor." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler