1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin ve Fransa Paris İklim Anlaşması’ndan geri dönmeyecek

Çin ve Fransa Paris İklim Anlaşması’ndan geri dönmeyecek

Çin ve Fransa, Paris İklim Anlaşması’nı ‘geri dönülemez bir süreç’ olarak tanımlayarak, anlaşmaya olan bağlılıklarını dile getirdiler.

Çin ve Fransa Paris İklim Anlaşması’ndan geri dönmeyecek

Enerji Günlüğü - Çin ve Fransa, Paris İklim Anlaşması’nı ‘geri dönülemez bir süreç’ olarak tanımlayarak, anlaşmaya olan bağlılıklarını dile getirdiler.

G20 zirvesinde iklim kriziyle mücadele için halihazırda verdikleri hedefleri mümkün olan en yüksek seviyeye çekme sözü veren Çin ve Fransa, ABD’nin bu hafta resmi çıkış sürecine başladığı BM Paris İklim Anlaşması’na olan güçlü desteklerini bir kez daha teyit ettiler. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, antlaşmanın "geri çevrilemez" olduğuna vurgu yapan bir metni imzaladı.

Macron, Fransa ve Çin arasındaki küresel ısınmayı tetikleyen emisyonları azaltma yolundaki işbirliğinin kesin olduğunu belirterek, "Paris Antlaşmasının şartlarını yerine getirmek istiyorsak, emisyonları düşürme çabalarımızı önümüzdeki yıl daha da artırmalı ayrıca 2030 ve 2050 için yeni hedefler koymalıyız” açıklamasında bulundu.

Türkiye, Rusya, İran ve Irak'ın da aralarında olduğu 10 ülke antlaşmayı imzalamasına rağmen henüz onaylamadı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler