1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin ve Hindistan`dan hava kirliliği önleme planı

Çin ve Hindistan`dan hava kirliliği önleme planı

Enerji Günlüğü - Çin ve Hindistan sera gazı salımını azaltma planlarını Aralık'tan önce açıklayacaklar.Dünyada hava kirliliği yaratan gazların...

Çin ve Hindistan`dan hava kirliliği önleme planı

Enerji Günlüğü - Çin ve Hindistan sera gazı salımını azaltma planlarını Aralık'tan önce açıklayacaklar.

Dünyada hava kirliliği yaratan gazların salımında ilk sırada yer alan Çin ve üçüncü sıradaki Hindistan, sera gazı salımını azaltma yönündeki planlarını, Aralık ayında Paris'te yapılacak uluslararası konferanstan önce açıklamayı planlıyorlar.

Çin'i ziyaret eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin yaptığı açıklamaya göre, Hindistan ve Çin, Paris toplantısında yapılacak global müzakerelerde bir anlaşmaya varılması için birlikte çalışacaklar.

GELİŞMİŞ ÜLKELERE YARDIM ÇAĞRISI 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Çin devlet Başkanı ortak açıklama yaparak, zengin ülkelere sera gazı salınımınlarını azaltmaları için gelişmekte olan ülkelere finans, teknoloji ve diğer gerekli destekleri vermeleri çağrısında bulundular.

Ortak açıklamada, gelişmiş ülkelerin 2020 yılına kadar gelişmekte olan ülkelere her yıl 100 milyar dolar yardımda bulunmaları istendi.

Çin ve ABD 2015 yılında başlayacak olan yeni karbon emisyonu azaltma limitleri konusunda hemfikir olurken, Hindistan da bu konuda baskıları daha fazla hissediyor. Hindistan 2022 yılında kadar yenilenebilir enerji kapasitesini beş katına çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler