1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin yeni GES ve karasal RES’lere desteği sonlandırıyor

Çin yeni GES ve karasal RES’lere desteği sonlandırıyor

Çin, Ağustos ayından itibaren yeni güneş enerjisi santrallerine ve karasal rüzgar enerjisi projelerine destek vermeyecek.

Çin yeni GES ve karasal RES’lere desteği sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Çin, Ağustos ayından itibaren yeni güneş enerjisi santrallerine ve karasal rüzgar enerjisi projelerine destek vermeyecek.

Çin hükümeti, güneş ve rüzgar enerjisi üretim maliyetlerindeki ciddi düşüşün ardından verdiği desteği durduruyor. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin'in artık yeni güneş enerjisi santrallerine, ticari kullanıcıların güneş enerjisi projelerine veya karasal rüzgar enerjisi projelerine merkezi hükümet bütçesinden destekleme verilmeyeceğini açıkladı. 

Alınan karara göre, yeni rüzgar ve güneş projelerinden üretilecek elektrik, kömür yakıtlı santrallere uygulanan yerel gösterge fiyatlardan veya piyasa fiyatlarından satılabilecek. 2021 yılında onay alan denizüstü (offshore) rüzgar ve konsantre güneş enerjisi projelerinin elektrik fiyatları, bulundukları il yönetimleri tarafından belirlenecek. Ayrıca yerel hükümetlerin güneş ve rüzgar dahil yenilenebilir enerji endüstrilerini desteklemek için politikalar uygulamaları teşvik edilecek.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu kararı 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek. Yeni uygulama hükümetin 62.64 milyar dolar değerindeki (400 milyar yuan’ı aşan) birikmiş sübvansiyon ödemelerini kolaylaştıracak.

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler