1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin yeşil elektrik ticaretine başladı

Çin yeşil elektrik ticaretine başladı

Yeşil elektrik ticareti için pilot çalışmalara başlayan Çin'de ilk 4 günde 8 milyar Kwh'lık yeşil elektrik ticareti yapıldı.

Çin yeşil elektrik ticaretine başladı

Enerji Günlüğü - Yeşil elektrik ticareti için pilot çalışmalara başlayan Çin'de ilk 4 günde 8 milyar Kwh'lık yeşil elektrik ticareti yapıldı.

Çin'de yeşil elektrik ticareti için pilot çalışmalar 7 Eylül 2021 tarihinde başladı. Yeşil elektrik ticareti piyasasının açılmasıyla, 17 eyaletten 259 piyasa varlığı arasında 7 milyar 935 milyon kilovat-saat yeşil elektrik ticareti gerçekleşti. İstatistiklere göre, bu ticaretle 2 milyon 436 bin ton kömürün yakılmasının ve 6 milyon 71 bin ton karbondioksit emisyonunun önüne geçildi. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yetkilisinin verdiği bilgiye göre, şu an yeşil elektrik ticareti katılımcılarının çoğunu rüzgar ve güneş enerjisiyle elektrik üretimi yapan şirketler oluşturuyor. Gelecekte hidroelektrik ve diğer yenilenebilir enerji şirketleri de sürece dahil edilecek. 

Çin, 2030 yılından önce karbondioksit emisyonunu zirveye ulaştırma ve 2060 yılından önce karbon nötrü gerçekleştirme hedefini açıklamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler