1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’de 550 MW’lık RES devrede

Çin’de 550 MW’lık RES devrede

Çin’in Yunnan Eyaletinde kurulan 550 MW kurulu gücündeki rüzgar enerji santrali, elektrik şebekesine elektrik vermeye başladı.

Çin’de 550 MW’lık RES devrede

Enerji Günlüğü - Çin’de 550 MW kurulu gücünde karasal rüzgâr santrali enerji sistemine bağlandı. Santral 600 bin hanenin bir yıllık elektrik tüketimini karşılayabilecek.

550 megavat enerji üretim kapasitesine sahip bir kara rüzgâr santrali, Çin’in Güneybatısında bulunan Yunnan Eyaletinin enerji sistemine bağlandı. 

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre santral, güneybatı Çin’de işlemekte olan en büyük rüzgâr santrali. İnşaatı gerçekleştiren firmanın bildirdiğine göre, projede kullanılan her biri 6,7 MW kapasiteli türbinler, ülkenin dağlık bölgelerine yerleştirilmiş rüzgâr santralleri arasında en yüksek kapasiteli olanları. 

600 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Santralin enerji sistemine her yıl 1,4 milyar kilovatsaat elektrik göndermesi bekleniyor. Bu miktar, China Three Gorges Renewables (Group) Co., Ltd.. Yunnan Şubesi Genel Müdürü Zeng Xiaohong’a göre, 600 bin hanenin bir yıllık elektrik tüketimini karşılayacak bir enerji miktarı. Santral, toplam yerleşik enerji kapasitesinin yüzde 80 kadarını oluşturan hidroelektrik santrallerin kurak dönemlerdeki eksik kalan üretimini de tamamlayarak eyaletin enerji arzını güvenceye alacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler