1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’de denizüstü RES kurulumları bu yıl patladı

Çin’de denizüstü RES kurulumları bu yıl patladı

Çin’de denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali kurulumları, yüksek teşviklerin son yılı olan 2021’de 10 bin MW ile büyük bir artış kaydetti.

Çin’de denizüstü RES kurulumları bu yıl patladı

Enerji Günlüğü - Çin’de denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali kurulumları, yüksek teşviklerin son yılı olan 2021’de 10 bin MW ile büyük bir artış kaydetti.

Çin, 2021 yılı denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali kurulumunda rekor kırdı. 2021 yılı sonu itibariyle devlet tarafından verilen sübvansiyonların sona erecek olması nedeniyle teşviklerden yararlanmak isteyen yatırımcıların ellerini çabuk tutması rekor getirdi. 2025 yılına kadar denizüstü rüzgar enerjisi kapasitesin 5-6 kat arttırmayı hedefleyen Çin, 10 bin MW’lık denizüstü rüzgar santrali kurulumu ile bu yılı lider olarak kapatacak.

Çin’de offshore rüzgar santrallerini 31 Aralık tarihine kadar devreye sokabilen işletmeciler üretilen megawatt saat başına 850 yuan (kilowattsaat başına 11,8 sent) teşvik alacak. 

Planlamaya göre 2030 yılına kadar ülkede güneş ve rüzgar enerjisinin üretimi 1.200 GW düzeyine gelecek. Buna inşa edilecek hidroelektrik santrallerin üreteceği 80 GW daha eklenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler