1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin’de güneş yatırımları yüzde 304 arttı

Çin’de güneş yatırımları yüzde 304 arttı

Çin bu yıl güneş enerjisi yatırımlarında rekor kırdı. Yılın ilk yarısında ülkede güneş yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 304 arttı.

Çin’de güneş yatırımları yüzde 304 arttı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin, yılın ilk yedi ayında güneş yatırımlarını yüzde 304 arttırarak rekor kırdı.

Resmi veriler, Çin’in başlıca enerji üretim şirketlerinin, 2022 yılının ilk yedi ayı zarfında güneş enerjisi projelerine yönelik yatırımda bir patlama yaşandığını gösteriyor. Çin Ulusal Enerji Ajansı, güneş enerjisi yatırımlarının, Ocak-Temmuz 2022 döneminde bir yıl öncenin aynı dönemine kıyasla yüzde 304 oranında büyüyerek 77,3 milyar yuana (11,4 milyar dolar) çıktığını açıkladı.  

ENERJİ MÜHENDİSLİK PROJELERİNE YATIRIM %17 ARTTI

Ayrıca yılın ilk yedi ayında şirketlerin enerji mühendislik projelerine yönelen yatırımları 260 milyar yuana ulaşarak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,8 oranında arttı. 

Resmi verilere göre, enerji nakil hatları şebekesi projelerine söz konusu dönemde yapılan yatırım ise yine bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,4 oranında yükselerek 223,9 milyar yuana ulaştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler