1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’de kömür fiyatları en yüksek seviyesinde

Çin’de kömür fiyatları en yüksek seviyesinde

Çin'in kömür fiyatlarının kış mevsimi nedeniyle artan talep ve ithalat kısıtlamaları nedeniyle şimdiye kadarki en yüksek seviyesine çıktığı kaydedildi.

Çin’de kömür fiyatları en yüksek seviyesinde

Enerji Günlüğü -  Çin'in kömür fiyatlarının kış mevsimi nedeniyle artan talep ve ithalat kısıtlamaları nedeniyle şimdiye kadarki en yüksek seviyesine çıktığı kaydedildi.

İskoçya merkezli uluslararası araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie, Çin'in ithalat kısıtlamalarının dünyanın en büyük kömür tüketicisini bu kış arz açığına düşürdüğünü belirterek, ülke içinde fiyatların ton başına yaklaşık 110 dolar ile son yılların en yüksek düzeyine çıktığına dikkat çekti. Kömür fiyatlarının hükümetin ülkedeki madencilerin çıkarlarıyla tüketicilerin çıkarlarını dengelemeyi hedeflediği fiyat aralığının da çok üzerinde olduğu kaydedildi.

“ÇİN’DEKİ FİYAT ARTIŞI ULUSLARARASI FİYATLARDA RALLİYİ DESTEKLER”

Çin yılın ikinci yarısının sonlarında 2018 seviyesi olan 280 milyon tona çekmek için kömür ithalatını kısıtladı. WoodMac Asya Pasifik Kömür Araştırma Başkanı Rory Simington, ithalat kısıtlaması yanında soğuk hava, üretim sorunları ve stokların erimesi ile yaşanan fiyat artışının muhtemelen uluslararası fiyatlarda ralliyi destekleyeceğini kaydetti. Simington, “Şimdi çok geç kaldılar. Kışın tedarik son derece zor olacak" ifadesini kullandı. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler