1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’de nükleer eğitim fırsatı

Çin’de nükleer eğitim fırsatı

Çin ile imzalanan "Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde lisans mezunu 25 Türk öğrenci Çin’de yüksek lisans ve doktora eğitimi yapacak.

Çin’de nükleer eğitim fırsatı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı bir kamu şirketi olan Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. (TÜNAŞ) koordinatörlüğündeki program ile Türk öğrenciler, Çin’deki Harbin Mühendislik Üniversitesi’nde doktora ve yüksek lisans, Tsinghua Üniversitesi’nde de yüksek lisans yapacak.

29 ŞUBAT’A KADAR BAŞVURU YAPILABİLECEK

Programa başvurmak isteyen adayların, tamamı İngilizce ve PDF formatında olacak şekilde, öz geçmişlerini, onaylı lisans not dökümlerini, İngilizce dil bilgisini gösteren uluslararası denkliğe sahip belgelerini ve niyet mektuplarını 29 Şubat 2024 tarihine kadar [email protected] elektronik posta adresine eksiksiz bir şekilde iletmeleri gerekiyor. Sonuçlar da yine elektronik posta yoluyla adaylara duyurulacak.

EĞİTİM DİLİ İNGİLİZCE

2024-2025 eğitim-öğretim yılında tamamen İngilizce olarak yürütülecek olan program, ders, staj ve tez süreçleri dahil olmak üzere yüksek lisansta 2-3 yıl, doktorada 4 yıl sürecek. Nükleer enerji, mühendislik, fizik veya kimya alanından mezun olanlar veya bu alanlardan Temmuz 2024’e kadar mezun olacak olan adaylar programa başvuru yapabilecek.

Eğitim dili tamamen İngilizce olacağı için ileri düzey İngilizce bilgisi ve lisans genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 olması şartı aranacak.

MASRAFLAR İKİ ÜLKE TARAFINDAN KARŞILANACAK

Programda yer alacak öğrencilerin masrafları Türkiye ve Çin tarafından karşılanacak. Ücretsiz başvuru hakkı, konaklama imkanı, sağlık sigortası, aylık 4 bin 500 Yuan’a kadar burs, gidiş-dönüş uçak bileti ve Çince kursu gibi avantajlar da öğrencilere sunulacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler