1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’de nükleer kaynaklı ısıtma projesi!

Çin’de nükleer kaynaklı ısıtma projesi!

Çin’in kuzeydoğusunda yer alan ve altı ünitesi de devreye alınan Hongyanhe Nükleer Enerji Santrali’nde üretilen elektrik, bu kış Hongyanhe kasabasında ısıtma için kullanılacak.

Çin’de nükleer kaynaklı ısıtma projesi!

Enerji Günlüğü - Çin’in kuzeydoğusunda nükleer enerji kaynaklı ısıtma projesi başlıyor. Hongyanhe NGS, bu kış 242,4 metrekarelik bir alanın ısıtılmasına kaynak sunacak.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çin’in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin merkezi Dalian kentine bağlı Wafangdian’de yer alan Hongyanhe Nükleer Enerji Santrali bölgenin ısıtılmasında kritik rol oynayacak. Ülkenin kuzeydoğusundaki bu ilk nükleer enerji kaynaklı ısıtma projesi sayesinde, bu kış Hongyanhe kasabası sakinleri, nükleer enerji kaynaklı ısıtmadan yararlanacak. Geleneksel kömürle çalışan ısıtma yönteminden daha verimli olan ve karbon emisyonu salımı yapmayan proje kapsamında bu kış 242,4 metrekarelik bir alanın ısıtılması planlanıyor.

Kuzeydoğu Çin’de  en büyük elektrik enerjisi yatırımı olan ve son dönemde her biri 1,080 MW kapasitede 6 güç ünitesinin tamamen hizmete girmesiyle, Hongyanhe Nükleer Elektrik Santrali, toplam 6,7 milyon kilovat kapasitesiyle Çin’de en büyük kapasiteye sahip ve dünyanın üçüncü büyük nükleer elektrik santrali haline geldi. 

YILDA YAKLAŞIK 40 MİLYON TON CO2 SALIMI ÖNLENECEK

Yaklaşık 90 milyar yuan yatırımla gerçekleştirilen projenin ikinci aşamasındaki 5 ve 6 numaralı güç ünitesinin hizmete girmesinden bu yana, istikrarlı bir şekilde çalışan güç üniteleri temiz enerji oranını artırırken, kuzeydoğu bölgesindeki enerji yapısını optimize ederek bölgedeki ekonomik kalkınmaya ‘yeşil motivasyon’ sağlıyor. 6 güç ünitesinin tam kapasiteli olarak çalışmasıyla yıllık elektrik üretiminin Liaoning eyaletindeki toplam sosyal elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 20’sini  karşılayarak 48 milyar kWh’ye ulaşabileceği hesaplandı. Böylece karbondioksit (CO2) emisyonları yaklaşık 39 milyon 930 bin ton azaltılacak. Bu da standart kömür tüketiminin 145 milyon 20 bin ton olarak azaltılmasıyla 108 bin hektar orman dikimine eşdeğer. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler