1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’de nükleer santralde sızıntı iddiası

Çin’de nükleer santralde sızıntı iddiası

Çin’de bulunan Taishan Nükleer Santrali’nde radyasyon sızıntısı yaşandığı iddia edildi. Çin ise iddaları yalanladı.

Çin’de nükleer santralde sızıntı iddiası

Enerji Günlüğü - Çin’de bulunan Taishan Nükleer Santrali’nde radyasyon sızıntısı yaşandığı iddia edildi. Çin ise iddaları yalanladı.

Çin'in Guangdong bölgesindeki Taishan Nükleer Enerji Santrali'nin yönetilmesine yardımcı olan Fransız şirket Framatome, ABD Enerji Bakanlığı'na bir mektup göndererek Çinli güvenlik otoritesinin Taishan Nükleer Enerji Santrali dışındaki radyasyon ölçümlerine yönelik kabul edilebilir limitleri, tesisin kapanmasının önüne geçmek için yükselttiği iddiasında bulundu.

ÇİN İDDİALARI YALANLADI

CNN'in haberine göre bu iddia üzerine ABD yönetimi geçen hafta boyunca araştırma yürüttü. Konuya yakın bir kaynak ise durumun henüz "kriz seviyesine" gelmedine inandığını açıkladı. 

Öte yandan Çin iddiaları yalanladı. Çin Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi, Taishan Nükleer Santrali’nden herhangi bir radyasyon sızıntısı olmadığını ve tesisin etrafındaki radyasyon ölçümleri için kabul edilebilir limiti yükseltmediklerini duyurdu. 

Çin Çevre ve Ekoloji Bakanlığı da yaptığı açıklamada Santralin 1 nolu reaktörünün etrafında radyasyon seviyesinde artış olduğunu, ancak ölçümlerin tesisin güvenli faaliyet gösterdiğine işaret eden parametrelere uygun olduklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler