1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’de otomobil satışları yüzde 11 arttı

Çin’de otomobil satışları yüzde 11 arttı

Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin’de otomobil satışları yılın ilk iki ayında bir önceki yıla göre yüzde 11 artış kaydetti.

Çin’de otomobil satışları yüzde 11 arttı

Enerji Günlüğü - Çin'in yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV’ler) üretimi bir önceki yıla göre yüzde 28,2 artarken, NEV satışları da bir önceki yıla göre %29,4 arttı.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin (CAAM) verilerine göre, Çin'in otomobil satışları bu yılın ilk iki ayında yıllık bazda %11,1 artışla yaklaşık 4,03 milyon adede yükseldi. Otomobil satışları Şubat ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %19,9 düşüşle yaklaşık 1,58 milyon adede geriledi.

Çin’in Ocak-Şubat döneminde otomobil üretimi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artışla 3,92 milyon adede yükseldi.

YENİ ENERJİLİ ARAÇ ÜRETİMİ %28 ARTTI

Çin'in yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV'ler) sektörü ilk iki ayda hızlı büyüme ivmesini sürdürdü. Ülkenin NEV üretimi bir önceki yıla göre yüzde 28,2 artışla 1,25 milyon adede ulaştı. NEV satışları da bir önceki yıla göre %29,4 artışla 1,21 milyon adede yükseldi.

Veriler, toplam otomobil ihracatının bu dönemde bir önceki yıla göre yüzde 30,5 artışla 822.000 adede ulaştığını ortaya koydu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler