1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’de otomobillerin yüzde 5,5’u yeni enerjili

Çin’de otomobillerin yüzde 5,5’u yeni enerjili

Çin’de yeni enerjili otomobillerin sayısı, tüm otomobillerin %5,5’ini oluşturarak 18 milyon 210 bini buldu.

Çin’de otomobillerin yüzde 5,5’u yeni enerjili

Enerji Günlüğü - Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV'ler) satışının bu yıl yüzde 30 artarak 9 milyonu bulması bekleniyor.

Çin Kamu Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının Eylül ayına kadar ülkedeki yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı (NEV'ler)  otomobillerin sayısı, tüm otomobillerin %5,5’ini oluşturarak 18 milyon 210 bini buldu. 

2023 yılının ilk üç çeyreğinde ülkede yeni kaydedilen araçların sayısının geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 4,4 oranında artarak 18 milyon 170 bine ulaştığı belirtildi. Ülke çapına hizmet veren 703 bin otobüs ve tramvayın 540 bini yeni enerji ile çalışıyor.  

HÜKÜMETTEN HIZLI BÜYÜME İÇİN PLAN

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Ağustos ayında Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu yedi bakanlık, otomotiv sektörünün hızlı büyümesini sürdürmesi için 2023-2024 dönemini kapsayan yeni bir planı devreye almıştı. Plana göre, 2024 yılı itibarıyla otomotiv sektörünün istikrarlı büyümesi için hem arz hem de talebi destekleme tedbirleri alınacak. 

Planda, 2023 yılı için otomotiv sektöründe araç satışlarının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 artışla 27 milyona ulaşması hedefi ortaya koyuldu. Ayrıca bu yıl 9 milyon yeni enerjili araç satılmasının öngörüldüğü planda, yeni enerjili araçların satışının yüzde 30, otomobil imalat sanayinin katma değerinin de yaklaşık yüzde 5 artmasının beklendiği ifade edildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler