1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’de satılan araçların yüzde 27’si elektrikli

Çin’de satılan araçların yüzde 27’si elektrikli

Çin’de Mayıs’ta elektrikli araç satışları bir önceki yıla göre %48 artarak toplam araç satışlarının %27’sini elektrikli otomobiller oluşturdu.

Çin’de satılan araçların yüzde 27’si elektrikli

Enerji Günlüğü - Çin’de Mayıs ayında toplam 1,76 milyon araç satıldı. Bunların yüzde 27’sini elektrikli araçlar oluşturdu. 

Çin elektrikli araç pazarında liderliğini sürdürüyor. Çin Binek Arabaları Üreticileri Birliği verilerine göre, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’de 2023 yılı Mayıs ayında araç satışları bir önceki yıla göre yüzde 28,6 artışla 1,76 milyon araç satıldı. 

Elektrikli otomobiller ise Çin’de Mayıs ayı boyunca satılan tüm araçların yüzde 27’sini oluşturdu. Mayıs ayında ülkede 480 bin adet elektrikli araç satıldı. Mayıs’ta elektrikli araç satışları bir önceki yıla göre yüzde 48 artışla iki haneli büyümelerini sürdürmüş oldu. 

ÇİNLİ BYD ÜLKENİN TARTIŞMASIZ ŞAMPİYONU

Bu arada, BYD başta olmak üzere Çin markaları, Tesla gibi üreticilerden daha iyi performans gösterdi. Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, sattığı 239 binden fazla araçla ülkenin tartışmasız şampiyonu konumunda. Tesla 77 bin 695 araçla onun çok gerisinden geldi.

2022 yılında dünyada 10 milyondan fazla elektrikli araç satıldı. Dünyada satılan üç elektrikli otomobilden ikisi Çin’de satılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler