1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’de Şubat ayında yarım milyon elektrikli araç satıldı

Çin’de Şubat ayında yarım milyon elektrikli araç satıldı

Çin’de elektrikli araç satışları Şubat’ta bir önceki yıla göre yaklaşık %56 artarken, Ocak ayına göre yaklaşık %29 arttı. 

Çin’de Şubat ayında yarım milyon elektrikli araç satıldı

Enerji Günlüğü - Çin’de Şubat ayında elektrikli araç satışları bir önceki yıla göre yaklaşık %56 artarak yarım milyon adedi aştı.  

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çin’de Şubat ayında yaklaşık 525 bin elektrikli araç satıldı. Bu sayı, önceki yılın Şubat ayına kıyasla yüzde 55,9, Ocak ayına kıyasla ise yüzde 28,7 oranında artışa denk düşüyor. Ocak ayında ülkede 408 bin elektrikli araç satılmıştı. Yeni pastanın en büyük payını alan marka ise BYD oldu.

ŞUBAT’TA 376 BİN ADET TAM ELEKTRİKLİ ARAÇ SATILDI
Şubat ayında 376 bin adet tamamen elektrikli, 149 bin adet şarj edilebilir hibrid araç satıldı. 2022 yılı Şubat ayına göre tamamen elektrikli araçların satışı yüzde 43,9, şarj edilebilir hibrid araçların satışı ise yüzde 98 oranında arttı.

YENİ ENERJİLİ ARAÇLARIN PAZAR PAYI %26’YA ULAŞTI

Öte yandan Çin’de Şubat ayında elektrikli, hibrid, akaryakıtlı olmak üzere toplam 1 milyon 976 bin araç satıldı. Bu bağlamda, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 13,5 oranında bir artış gerçekleşti. Ayrıca yeni enerjili araçların pazar payı yüzde 26’ye ulaştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler