1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’de ucuz elektrikli araç satışları Tesla’yı geçti

Çin’de ucuz elektrikli araç satışları Tesla’yı geçti

Ocak ayında Çin’de 4.500 dolarlık elektrikli aracın satışı, daha pahalı araçlar üreten ABDli Tesla’nın satışlarından iki kat daha fazla gerçekleşti.

Çin’de ucuz elektrikli araç satışları Tesla’yı geçti

Enerji Günlüğü - Ocak ayında Çin’de 4.500 dolarlık elektrikli aracın satışı, daha pahalı araçlar üreten ABDli Tesla’nın satışlarından iki kat daha fazla gerçekleşti.

Çin'de 4 bin 500 dolarlık uygun fiyatlı elektrikli aracın satışları ABD’li Tesla'nın pahalı araçlarını geride bıraktı. BBC Türkçe'nin haberine göre, Çin devlet şirketi SAIC'in ABD'li General Motors ortaklığıyla ürettiği Hong Guang Mini adlı araç 2021 yılı Ocak ayında, 25 bin 778 satışla ülkenin en popüler aracı haline geldi. Hong Guang'ın dünya genelinde de Tesla’nın Model 3'ünün ardından en çok satılan 2. elektrikli araç olduğu tahmin ediliyor.

"Halkın ulaşım aracı" olarak pazarlanan Hong Guang Mini'nin giriş modeli saatte 100 kilometre hızla gidiyor ve sıkışık da olsa dört kişinin oturmasına olanak sağlıyor.

Çin hükümeti elektrikli araçları yaygınlaştırmak için bu araçlara plaka tahsisini ücretsiz yapma garantisi veriyor. Hong Guang'ın Çin dışında da satışı gündemde.

 

Önceki ve Sonraki Haberler