1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'de yeni enerjili araç satışları artacak

Çin'de yeni enerjili araç satışları artacak

Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 2035'te toplam araç satışının yarısını oluşturacak.

Çin'de yeni enerjili araç satışları artacak

Enerji Günlüğü - Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 2035'te toplam araç satışının yarısını oluşturacak.

Çin Otomotiv Mühendisleri Derneği tarafından yapılan çalışmaya göre, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de yeni enerjili araç satışları 2025 yılında toplam araç satışlarının yüzde 20’sine, 2035’te de yüzde 50'sine ulaşacak. Bu oran hali hazırda sadece yüzde 5. 

YENİ ENERJİLİ ARAÇLARIN %95’İ ELEKTRİKLİ OLACAK

Dernek tarafından ortaya konan teknoloji yol haritasına göre, 2035'te satılacak yeni enerjili araçların yüzde 95'ini elektrikli araçlar, kalanını da hibrit araçlar oluşturacak. 

Dernek Başkanı Li Jun, 2030-2035 arasında ülkede 1 milyona yakın hidrojen yakıtlı aracın trafikte olacağını tahmin ettiklerini de kaydetti.

ULAŞIM KAYNAKLI CO2 SALIMI 2028 GİBİ TEPE YAPACAK

Li Jun ayrıca, Çin’de ulaşım kaynaklı karbondioksit salımının 2028 yılında tepe yapacağını ve 2035 yılında da bu tepe noktasından yüzde 20 oranında azalacağını öngördüklerini de ifade etti.

Çin’de bu yıl yeni enerjili araç satışlarının 1,1 milyon olması bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler