1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'de yeni enerjili araç satışları bu yıl % 88 arttı

Çin'de yeni enerjili araç satışları bu yıl % 88 arttı

Enerji Günlüğü - Çin’de elektrikli,  hibrit ve hidrojen yakıtlı yeni enerjili araç satışları bu yılın ilk sekiz ayında bir önceki yıla göre...

Çin'de yeni enerjili araç satışları bu yıl % 88 arttı

Enerji Günlüğü - Çin’de elektrikli,  hibrit ve hidrojen yakıtlı yeni enerjili araç satışları bu yılın ilk sekiz ayında bir önceki yıla göre yüzde 88 oranında artış kaydetti. 

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrik bataryalı, fişli hibrit ve hidrojen yakıt hücreli arabaların satışları bu yıl büyük bir sıçrama yaptı. 2014 yılında sadece 50 bin adet olan yeni enerjili araç satışları 2018 yılı Ocak - Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 88 arttı. Artış Ağustos ayında yüzde 49.5 olarak gerçekleşti. 

AĞUSTOS’TA YENİ ARAÇ SATIŞLARI AZALDI

Çin'de araç satışları Temmuz ayının ardından Ağustos ayında da geçen yılın aynı ayına göre düşüş gösterdi. Ağustos ayında yeni araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 gerileyerek 2,1 milyon adet oldu. Satışlar Temmuz ayında yüzde 4,0 gerilemiş, Haziran ayında yüzde 4,8 artmıştı. Yılın ilk 8 ayında ise satışlar yüzde 3,5 artışla 18,1 milyona ulaştı.

Çin 2020 yılına kadar yılda 2 milyon yeni enerjili araç satışı hedefliyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler