1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’de yeni enerjili araç satışları bu yıl iki kat artacak 

Çin’de yeni enerjili araç satışları bu yıl iki kat artacak 

Çin’de elektrikli,  hibrit ve hidrojen yakıtlı yeni enerjili araç satışlarının bu yıl bir önceki yıla göre iki kattan fazla artarak 3 milyon adedi bulması bekleniyor.

Çin’de yeni enerjili araç satışları bu yıl iki kat artacak 

Enerji Günlüğü - Çin’de elektrikli,  hibrit ve hidrojen yakıtlı yeni enerjili araç satışlarının bu yıl bir önceki yıla göre iki kattan fazla artarak 3 milyon adedi bulması bekleniyor.

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrik bataryalı, fişli hibrit ve hidrojen yakıt hücreli arabaların satışlarının bu yıl 2020 yılına göre iki kattan fazla artarak yaklaşık 3 milyon adede ulaşması bekleniyor. Bu arabaların yaklaşık %75'inin bireysel tüketiciler tarafından satın alındığı belirtiliyor.

2022’DE 5 MİLYON ADETTEN FAZLA ARAÇ SATIŞI BEKLENİYOR

Çin’de yeni enerjili araç satışlarının devlet teşviklerinin devam edeceği 2022 yılında da artması bekleniyor. Çin Otomobil Üreticileri Birliği’ne (CAAC) göre, ülkedeki yeni enerjili araç satışları 2021 yılından itibaren yüzde 47 artarak gelecek yıl 5 milyon adedi geçecek.

China International Capital Corporation’ın (CICC) raporuna göre, elektrikli bisiklet satışları da 2021 yılına göre yüzde 14,9 artışla önümüzdeki yıl muhtemelen 54 milyon adede ulaşacak.

Çin Uluslararası Radyosu haberine göre, ülkede toplam otomobil satışlarının gelecek yıl 2021 yılına göre yüzde 6.2 artışla 27.22 milyon adede ulaşması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler