1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’de yeni enerjili araç satışları Mayıs’ta ikiye katladı

Çin’de yeni enerjili araç satışları Mayıs’ta ikiye katladı

Mayıs ayında Çin’de yeni enerjili araç satışları bir önceki yıla göre %105 artarak toplam 447 bin adede ulaştı.

Çin’de yeni enerjili araç satışları Mayıs’ta ikiye katladı

Enerji Günlüğü - Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV'ler) satışları Mayısta iki kattan fazla arttı.

Çin otomobil üreticileri Birliği’nin açıkladığı veriler, Çin’de resmi düzlemde otomobil endüstrisini canlandırmaya yönelik çabalar doğrultusunda ülkede yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç (NEV'ler) satışlarının hızlı büyüme temposunu sürdürdüğünü gösteriyor.  Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, 2022 yılı Mayıs ayında Çin’de toplam 447 bin yeni enerjili araç satıldı. Bu satış miktarı, bir önceki yılın aynı ayının satışlarına kıyasla yüzde 105,2 gibi olağanüstü bir artış ifade ediyor. 

İLK 5 AYDA SATIŞLAR %111 ARTTI

Öte yandan, yılın ilk beş ayında ülkede iki milyondan fazla yeni enerjili araç satıldı ki bu da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 111,2 bir artışa denk düşüyor.  

TOPLAM OTOMOBİL SATIŞLARI YAVAŞLADI

Yeni enerjili araçlardaki bu göz kamaştırıcı çıkışa karşılık Çin’deki toplam otomobil satışlarında bir yavaşlama göze çarptı. 10 Haziran 2022 verilerine göre ülkede Mayıs satışları 1,86 milyon ile geçen yıla kıyasla yüzde 12,6 kadar düştü. Ancak bu arada Çin markası taşıyan özel araçların satışı ise Mayısta bir yıl önceki Mayısa kıyasla yüzde 17,5 oranında arttı. Çin markalarının pazar payı ise yüzde 49,2’ye ulaştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler