1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’de yeni enerjili araç sayısı 1.1 milyonu geçti

Çin’de yeni enerjili araç sayısı 1.1 milyonu geçti

Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 1.1 milyonu geçti.

Çin’de yeni enerjili araç sayısı 1.1 milyonu geçti

Enerji Günlüğü - Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 1.1 milyonu geçti.

Çin Devlet Konseyi Enformasyon Bürosu tarafından yayınlanan “Çin’de Ulaşımın Sürdürülebilir Gelişimi” adlı kılavuz kitap, ulaşımda toplam etkinliği desteklemek için ülkenin, tüketilen enerjinin hem toplam miktarını hem de tüketim yoğunluğunu kontrol eden bir sistemi uyguladığına işaret etti. Çalışmaya göre, Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 1.1 milyonu geçti.

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation'ın raporuna göre, Çin'deki yeni enerjili araç satışlarının bu yıl 1,16 milyona ulaşacağı ve 2025 yılına kadar 5,42 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. 

 “Çin’de Ulaşımın Sürdürülebilir Gelişimi” adlı çalışmaya göre, “yeşil ulaşım” stratejisinin uygulandığı eyalet ve kentlerde, yeşil otoyol ve limanlar ve diğer öncü projeler sayesinde tasarruf edilen yıllık enerji miktarı, 630 bin ton kömür eşdeğeri enerjiyi aşmış durumda.

ÇİN DEMİRYOLLARININ ELEKTRİFİKASYON ORANI ARTTI

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre ülkenin yenilenebilir enerjili araç alt yapısını güçlendirme çalışmaları kapsamında ülke demiryollarının elektrifikasyon oranı yüzde 71,9 seviyesine getirildi. Öte yandan merkezi hükümet, araç alımları üzerinden kesilen vergilerden oluşan fonları yolcu terminallerinin, mal toplama merkezlerinin ve tren garlarının inşasında kullandı. Hükümet yetkilileri ayrıca, ulaşım şebekesini bir bütün olarak yeniden yapılandırmak amacıyla karayolu-demiryolu, denizyolu-demiryolu gibi farklı ulaştırma biçimlerinin aktarma ve geliştirme süreçlerinin eşgüdümünü de sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler