1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’de yenilenebilirin gücü termik gücü aştı 

Çin’de yenilenebilirin gücü termik gücü aştı 

Çin Halk Cumhuriyeti’nde yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretim kurulu gücü termik santrallerin gücünü geride bıraktı. Yenilenebilir elektriğinin toplam içindeki payı ise yüzde 31.7 seviyesinde.

Çin’de yenilenebilirin gücü termik gücü aştı 

Enerji Günlüğü - Çin Ulusal Enerji İdaresi, yılın ilk üç çeyreğinde yeni kurulan yenilenebilir enerji kapasitesinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artarak 172 milyon kilovatı bulduğunu açıkladı. Bu rakam, yeni kurulan toplam enerji kapasitesinin yüzde 76’sını oluşturdu. 

Çinli yetkililerin açıkladığı verilere göre Eylül sonu itibarıyla ülkedeki yenilenebilir enerji kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 1 milyar 384 milyon kilovata çıktı. Bu miktar, Çin’deki kurulu termik santral kapasitesini geride bıraktı. Çin’deki toplam enerji kapasitesinde yenilenebilir kaynakların payı ise yüzde 49,6’a ulaşmış durumda. 

Çin’de yenilenebilir kurulu gücü toplam termik gücü geçse de, yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretiminin toplam içindeki payı yüzde 31.7 seviyesinde. Bu oran, 2,07 trilyon kilovat saat seviyesinde bir üretime karşılık geliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler