1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’de Zhangzhou NGS'de ikinci aşama inşa çalışmaları başladı

Çin’de Zhangzhou NGS'de ikinci aşama inşa çalışmaları başladı

Çin’de kurulmakta olan Zhangzhou Nükleer Enerji Santralinin iki Hualong One nükleer reaktörünün (Ünite 3 ve 4) inşasını kapsayan ikinci aşamasının inşasına başlandı.

Çin’de Zhangzhou NGS'de ikinci aşama inşa çalışmaları başladı

Enerji Günlüğü - Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC), ülkenin doğusundaki Fujian Eyaletinde yer alan Zhangzhou kentinde, yerli teknolojiyle geliştirdiği üçüncü nesil reaktörler olan Hualong One reaktörlerini kullanacağı Zhangzhou Nükleer Enerji Santrali (NGS) projesinin ikinci aşamasının yapımına başladı. CNNC böylece nükleer santralin 1200 MW'lık üçüncü ünitesi için ilk betonu döktü. Zhangzhou'nun ikinci aşaması iki Hualong One nükleer reaktörünün (Ünite 3 ve 4) inşasını kapsıyor.

Tamamlandığında toplam altı adet 1200 MW üniteye sahip olacak olan Zhangzhou NGS, CNNC (%51) ve China Guodian Corporation (%49) şirketlerinin ortak girişim olan CNNC-Guodian Zhangzhou Energy Company'ye ait. Zhangzhou-1'in inşaatı Ekim 2019'da, Zhangzhou-2'nin inşaatı ise Eylül 2020'de başladı. Ünitelerin sırasıyla 2024 ve 2025 yıllarında ticari işletmeye girmesi planlanıyor. 

Eylül 2022'de Çin Devlet Konseyi, Zhangzhou tesisinin 2. Aşaması olarak iki Hualong One ünitesinin inşasını onayladı. Faz III için iki Hualong One ünitesinin daha planlanması planlanıyor.

ÇİN NÜKLEERDE 200 BİN MW HEDEFLİYOR

2022 yılı sonunda Çin'in nükleer kapasitesi 55,5 GW'a, nükleer enerji üretimi ise 418 TWh'ye ulaştı. Çin, 2035 yılına kadar 200 GW nükleer kapasite hedefliyor. Ülkede şu anda yapım aşamasında olan 31 GW'ın üzerinde ve geliştirme aşamasında olan 173 GW'ın üzerinde nükleer kapasite bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler