1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin’deki 320 MW’lık GES balıkçılığı da geliştiriyor

Çin’deki 320 MW’lık GES balıkçılığı da geliştiriyor

Çin’in Zhejiang Eyaleti’nde su rezervuarı üzerinde kurulan 320 MW'lık güneş enerjisi santrali balıkçılıkta da önemli avantajlar sağlıyor. 

Çin’deki 320 MW’lık GES balıkçılığı da geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Çin’in Zhejiang Eyaleti’nde su rezervuarı üzerinde kurulan 320 MW'lık güneş enerjisi santrali balıkçılıkta da önemli avantajlar sağlıyor. 

Çinli şirket Hangzhou Fengling Electricity Science Technology, sahip olduğu 320 MW'lık bir projenin ikinci aşaması olan 120 MW'lık bir güneş enerjisi santralini tamamladı. Projenin 200 MW’lık ilk aşaması 2017 yılında devreye alınmıştı. 

Şirket, santralde üretilecek elektrik için kWh başına 0,12 $ tarifesi aldı. Zhejiang Eyaleti’ndeki Cixi’de Changhe and Zhouxiang su rezervuarları üzerinde kurulu santral yılda 352 milyon kWh elektrik üreterek yaklaşık 45 milyon dolar gelir elde ediyor. Bölgedeki balıkçılık faaliyetlerinden elde edilen gelir ise sadece 5 milyon dolar.

GÜNEŞ PANELLERİ İLE DAHA VERİMLİ BALIKÇILIK YAPILACAK

Şirket ayrıca güneş enerjisi üretimini bir su ürünleri yetiştirme operasyonu ile birleştiriyor. Suyun üzerinde kurulu olan ve çelik konstrüksiyonlarla yükseltilen güneş panellerinin altında suda balık yetiştiriciliği yapılabiliyor. Alanda balıkçılar balık tutabilecek, botlarıyla dolaşabilecekler. Panellerin varlığının su yüzeyi buharlaşmasının azaltılmasına ve su kaynaklarının korunmasına yardımcı olduğu, aynı zamanda balıklar için daha iyi bir kuluçka ortamı oluşturarak üretimi artırdığı kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler