1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin'den 15 kömür projesine iptal

Çin'den 15 kömür projesine iptal

Enerji Günlüğü - Çin, hava kirliliği ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde 15 kömür yakıtlı enerji santrali projesini iptal etti.Çin Ulusal...

Çin'den 15 kömür projesine iptal

Enerji Günlüğü - Çin, hava kirliliği ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde 15 kömür yakıtlı enerji santrali projesini iptal etti.

Çin Ulusal Enerji Yönetimi (NEA) enerjide kömür kullanımını azaltarak hava kirliliği ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde 12,4 milyon kw toplam kapasiteli enerji projesini iptal ettiğini açıkladı. 

Bu yılın başlarında ülkenin elektrik üretimi için kömür kullanımını azaltma kararı çerçeveisinde yapılan iptaller ile ilgili daha fazla ayrıntı verilmezken, projelerin yeterli kaliteye sahip olmadıkları ve iptal edilen projelerin Jilin, Shanxi, Shandong, Shaanxi, Sichuan ve Jiangxi şehirlerinde olduğu kaydedildi.

Dünyanın en büyük kömür üreten ve tüketen ülkesi Çin'in bu iptalleri, Aralık ayında Paris'te gerçekleştirilen İklim Zirvesi ile de uyum içerisinde. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu da (NDRC), çevre ve güvenlik ihlallerinden dolayı kömür ve çelik şirketlerini cezalandırıyor. Komisyon, buna bağlı olarak 2 şirketin kapatılmasını, 29 şirketin üretimi durdurmasını ve 23 şirketin de üretimi kısmasını istedi.

Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Cem Okan Tuncel’in sitemizde yer alan analizinde, kömüre dayalı ekonomiden yeni enerji kaynaklarına dayalı bir ekonomiye geçiş stratejisinin Çin’de yeni enerji teknolojileri konusunda araştırma faaliyetlerini hızlandırdırdığı belirtilmişti. 

ÇİN'DE KÖMÜRÜN DÜŞÜŞÜ İKLİM İÇİN UMUT IŞIĞI

Önceki ve Sonraki Haberler