1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’den elektrik şebekesine tüm zamanların en büyük yatırımı

Çin’den elektrik şebekesine tüm zamanların en büyük yatırımı

Çin elektrik şebeke projesi yatırımlarına bu yıl yaklaşık 74.5 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek yatırımını yapacak. 

Çin’den elektrik şebekesine tüm zamanların en büyük yatırımı

Enerji Günlüğü - Çin, enerji iletim hatlarına bu yıl yaklaşık 74.5 milyar dolar ile tüm zamanların en büyük yatırımını yapacak.

Çin kamu elektrik iletim şirketi Çin Devlet Şebeke Kurumu, 2022 yılında enerji iletim hatları projelerine, 500 milyar yuanı (yaklaşık 74,5 milyar dolar) aşkın bir tutarla tüm zamanların en büyük yatırımını yapacağını açıkladı. Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, söz konusu yatırım pandemi ortamında ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunacak. 

Şirketin açıklamasına göre yatırım yapılacak diğer kaynaklarla birlikte toplam rakamın 1 trilyon yuanı geçmesi bekleniyor. Şirket, mümkün olduğunca erken bir tarihte ultra-yüksek voltajlı elektrik iletim projelerinin yapımına başlayacağını ve 500 kilovatın altında kilit öneme sahip elektrik şebekesi projelerinin yapımına da start verileceğini bildirdi. 

Şirket açıklamasına göre, kilit önemdeki elektrik şebekelerinin artması, elektrik şebekesinin yüksek kalitede geliştirilmesine katkı sağlayacak ve gerek üretime, gerekse satışa dönük sektörlerin faaliyet ve üretimlerine geri dönmelerini sağlayacak.

Çin Devlet Şebeke Kurumu, 13'üncü Beş Yıllık Plan (2016-2020) döneminde de ülkenin enerji iletim hattı şebekesine yönelik olarak toplam 2,38 trilyon tutarında yatırım gerçekleştirmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler