1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin’den ilk derin deniz doğal gaz sahası keşfi!

Çin’den ilk derin deniz doğal gaz sahası keşfi!

Çinli enerji şirketi CNOOC, Güney Çin Denizi’nin derinliklerinde yeni bir doğal gaz rezervi keşfetti. Yeni keşif ile günde ortalama 587 bin m³ doğal gaz üretilmesi bekleniyor.

Çin’den ilk derin deniz doğal gaz sahası keşfi!

Enerji Günlüğü - Çin, Hainan Adası açıklarında 50 milyar metreküp kapasiteli yeni bir doğal gaz sahası keşfetti.

Çin’in Hainan Adası’nın güneydoğusunda Çin’in ilk derin deniz doğal gaz sahası olan Baodao 21-1 keşfedildi. Sahanın 50 milyar metreküpü aşan bir rezerve sahip olduğu tahmin ediliyor. Kuyu operatörü CNOOC Limited, Baodao 21-1-1 keşfinin sondaj çalışmalarında 5188 metreye ulaşıldığında gerçekleştiğini açıkladı.

Çin hükümeti, Güney Çin Denizi'nin Qiongdongnan havzasındaki en son derin su gaz keşfi Baodao 21-1'in 50 milyar metreküp kanıtlanmış gaz rezervine sahip olduğunu doğruladı. Sahada 3 milyar metreküp kondensant rezervi de bulunuyor. Kuyudan günde ortalama 587.000 m³ doğal gaz üretilmesi bekleniyor.

Keşfedilen Baodao 21-1 doğal gaz sahası, Hainan Adası’nın güneydoğusundaki derin su bölgesinde bulunuyor. Maksimum çalışma derinliği 1500 metreden ve delme derinliği 5 bin metreden fazla. Bu doğal gaz sahası, Çin’in derin deniz gaz sahası Shenhai-1’den yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta ve deniz jeolojik koşulları son derece karmaşık.

Açık deniz petrol ve doğal gaz arama alanında, derinliği 300 metreden fazla olan suya genellikle derin su deniyor ve derinliği 3 bin metreden fazla olan kuyular derin kuyular olarak tanımlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler