1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin`den İran petrokimya sektörüne 4.5 milyar $

Çin`den İran petrokimya sektörüne 4.5 milyar $

Enerji Günlüğü – Çin, İran'daki petrokimya projeleri için 4.5 milyar dolar kredi verecek.İran Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran Petrol Bakanı...

Çin`den İran petrokimya sektörüne 4.5 milyar $

Enerji Günlüğü – Çin, İran'daki petrokimya projeleri için 4.5 milyar dolar kredi verecek.

İran Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran Petrol Bakanı Uluslararası İşler Yardımcısı Ali Macidi, Çin ile ülkesinin sekiz yeni petrokimya projesini finanse etmek amacıyla 4,5 milyar dolarlık anlaşma imzalandığını, Çin’in yatırımlarıyla petrokimya projelerinin genişletileceğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Macidi, enerji alanında planlanan 12 yeni projenin Çin’in finansmanı ile geliştirileceğini, şu ana kadar prosedür aşamalarının tamamlandığını ve finansmanı yapılan sekiz proje için anlaşma sağlandığını kaydetti. Macidi, bazı enerji projelerinin yatırım ortaklığının da Rusya ile gerçekleşeceğini de vurguladı.

Şu an Çin’in finansmanı konusunda İran Merkez Bankası tarafından ön ödeme garantisi ve teminatı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Macidi, burada bir sorun olmayacağını, bu konu dışında her hangi bir engelin ise kalmadığını aktardı.

Macidi, İran’ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde yapımı devam eden 470 milyon avro değerindeki 4 yeni projenin finansmanının da Çin tarafından sağlandığını söyledi.

İran Petrokimya Endüstrisi Milli Şirketi Genel Müdürü Abbas She'ri-Moghadam de daha önce, Çin’den petrokimya sanayisi için 10 milyar avroluk finansman talep ettiğini, bu miktarın 2 milyar avroluk kısmının Sabalan, Buşehr, Mescid-i Süleyman ve Lurdigan bölgelerindeki yeni petrokimya projeleri için verildiğini bildirmişti.

ÇİN’DEN İRAN’A 2 MİLYAR DOLAR PETROKİMYA KREDİSİ

Önceki ve Sonraki Haberler