1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’den Pakistan’a yeni nükleer reaktör ihracı

Çin’den Pakistan’a yeni nükleer reaktör ihracı

Çin’in 1200 megavatlık nükleer reaktörü göndermesinin ardından Pakistan Chashma Nükleer Enerji Santrali’nin 5 numaralı ünitesinin inşaat çalışmalarına başladı.

Çin’den Pakistan’a yeni nükleer reaktör ihracı

Enerji Günlüğü - Çin kamu nükleer enerji şirketi China National Nuclear Corporation, Pakistan'a yeni bir nükleer reaktör ihraç etti.

Çin kamu nükleer enerji şirketi China National Nuclear Corporation (CNNC), Çin'in Pakistan'a yeni bir nükleer ünite ihraç ettiğini açıkladı. Buna göre, son olarak, Chashma Nükleer Enerji Santralinin (NGS) 5 numaralı ünitesinin (C-5)  inşaat çalışmalarına başlandı. Bu süreç, Çin ile Pakistan arasında nükleer alandaki işbirliğinin yeni bir aşamasını oluşturuyor. 

Şantiyenin açılış töreninde Çin ve Pakistan, endüstri zincirinin bütününe ilişkin işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı avantaj ve kazan-kazan türünden ortaklıklar yapılması konusunda da görüş birliğine vardı.

ÇİN’İN PAKİSTAN’A GÖNDERDİĞİ 7. REAKTÖR

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Çin tarafından tasarlanmış üçüncü jenerasyon nükleer reaktör olan Hualong One'un aynı zamanda Çin'in Pakistan'a ihraç ettiği yedinci nükleer ünite. CNNC, Pakistan'da şimdiye değin toplam altı ünite içeren iki nükleer enerji tesisi kurmuş bulunduğunu ve bunların yılda 30 milyar kilovat saat temiz elektrik temin ettiğini açıkladı. Bu miktar ise, yılda 24,48 milyon ton karbondioksit salımını önlüyor.  

C-5 projesinin gerçekleştirilmesi Pakistan'ın enerji güvenliğini güçlendirdiği gibi, bu ülkenin ekonomik kalkınmasının geliştirilmesine katkıda bulunacak ve yerel nüfusun refahını arttırmayı destekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler