1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’den temiz kömür projelerine 31,4 milyar dolar kredi

Çin’den temiz kömür projelerine 31,4 milyar dolar kredi

Çin, kömürün daha temiz ve verimli kullanımını içeren projelerin finansmanı için ilave 31,4 milyar dolarlık kredi sağlayacak.

Çin’den temiz kömür projelerine 31,4 milyar dolar kredi

Enerji Günlüğü - Çin, kömürün daha temiz ve verimli kullanımını içeren projelerin finansmanı için ilave 31,4 milyar dolarlık kredi sağlayacak.

Çin Devlet Konseyi'nin Başbakan Li Keqiang liderliğinde yaptığı toplantıda, temiz kömür projelerine destek verilmeye devam edilmesi kararı alındı. Çin’in düşük karbonlu kalkınma çalışmalarının bir parçası olarak, kömürün temiz ve verimli kullanımına destek amacıyla yeniden kredi programı başlatılacak.

Devlet Konseyi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, daha önceden karbon emisyonunun azaltılmasını destek amacıyla tanıtılan finansal araçlara ilaveten, temiz ve verimli kömür kullanımı için 200 milyar yuan (yaklaşık 31 milyar 400 milyon dolar) değerinde yeni kredi programı uygulanacak.

Kömür projelerine destek programı, Çin MB'nin temiz enerji projelerinin finansmanı için bankalara ucuz kredi vereceğini duyurmasından bir hafta sonra geldi. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre temiz enerji projelerine proje tutarının yüzde 60'ı, yüzde 1,75 faiz oranı ile verilecek. Kredi tutarı için bir sınır açıklanmadı. Goldman Sachs, Çin MB'nin toplam 1,2 trilyon yuan kredi vereceğini tahmin etti. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler