1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çine HES ihale yoluyla özelleştirilecek

Çine HES ihale yoluyla özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Çine ilçesinde Çine Çayı üzerinde bulunan EÜAŞ'a ait 46,26 MW'lık Çine Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından...

Çine HES ihale yoluyla özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Çine ilçesinde Çine Çayı üzerinde bulunan EÜAŞ'a ait 46,26 MW'lık Çine Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için ihale düzenlenecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çine Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştirmek için ihaleye çıktı. ÖİB'nin konu ile ilgili ihale ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, Çine Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemiyle özelleştirilecek. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. 

SON TEKLİF VERME TARİHİ 16 NİSAN

İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhale için geçici teminat tutarı 5 milyon TL olarak belirlenirken, önyeterlilik ve son teklif verme tarihi 16 Nisan 2018 olacak. Teklifler 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar elden teslim edebilecek.

Aydın iline bağlı Çine İlçesinin 16 km güneydoğusunda Çine Çayı üzerinde bulunan santral yılda 118 milyon kilowat-saat enerji üretiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Çine HES ve taşınmazlarının özelleştirme ihalesi yapılmış ve en iyi teklif 86 milyon TL ile Demars İnşaat’tan gelmişti. 

ÇİNE HES’E EN İYİ TEKLİF DEMARS’TAN 

ÇİNE HES'E ÜÇ TALİP ÇIKTI

Önceki ve Sonraki Haberler