1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çine HES İş-Kaya İnşaat'ın oldu

Çine HES İş-Kaya İnşaat'ın oldu

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Çine ilçesinde Çine Çayı üzerinde bulunan EÜAŞ'a ait 46,26 MW'lık Çine Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından...

Çine HES İş-Kaya İnşaat'ın oldu

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Çine ilçesinde Çine Çayı üzerinde bulunan EÜAŞ'a ait 46,26 MW'lık Çine Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlarla ilgili ihalede en yüksek teklifi 120 milyon 500 bin TL ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Aydın’daki 46 megavat kapasiteli Çine HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesi için 5 firma teklif sundu.

Komisyon başkanlığını Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır’ın yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla elemesiz tur teklifleri alındı. Elemesiz turda verilen 75 milyon liralık en yüksek teklifin ardından, bir elemeli tur gerçekleştirildi. Bu turda en düşük teklifi Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim A.Ş. verdi.

Elemeli turun ardından açık arttırmaya geçildi ve açık arttırmanın başlangıç tutarı 90 milyon TL olurken artırım aralığı ise 500 bin TL olarak belirlendi. Daha sonra Gitaş Enerji Üretim Yağ Tarımsal Ürünler ve Gıda Ticaret Sanayi A.Ş. ihaleden çekildi.

Açık artırmanın dokuzuncu turunda ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti, 15’inci turunda ise Amiroğlu-Cemar-Hidrosolar Ortak Girişim Grubu çekildikten sonra, Çine HES’in özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 120 milyon 500 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ şirketi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler