1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çine, Suçatı, Karaçay, Kuzuculu ve Değirmendere HES satışta

Çine, Suçatı, Karaçay, Kuzuculu ve Değirmendere HES satışta

Enerji Günlüğü - Çine Hidroelektrik Santrali ile Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu hidroelektrik santralleri (bir bütün halinde) ile Çine Hidroelektrik...

Çine, Suçatı, Karaçay, Kuzuculu ve Değirmendere HES satışta

Enerji Günlüğü - Çine Hidroelektrik Santrali ile Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu hidroelektrik santralleri (bir bütün halinde) ile Çine Hidroelektrik Santrali işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilecek. 

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu hidroelektrik santralleri (bir bütün halinde) ile Çine Hidroelektrik Santrali satışa çıkarıldı. Çine HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştiriliyor. 

Çine HES özelleştirme ihalesi 24 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İhalenin geçici teminat tutarı 10 milyon TL. İhaleye teklif vermek için alınması gereken ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanının bedeli ise 10 bin TL olarak belirlendi.  

TEK TEK YA DA AYRI AYRI TEKLİF MÜMKÜN

Bir bütün halinde satılacak Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzulu HES’lerin ihalesi ise 23 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Bu ihalenin geçici teminat tutarı 1 milyon TL, ihale şartnamesi ve dokümanları bedeli ise 1500 TL olarak belirlendi. 

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu gerekli görürse ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla sonuca bağlanabilecek. 

ÖNYETERLİLİK GEREKİYOR

İhaleye sadece tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları ise en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubu’nda üye olarak ihale sürecinde yer alabilecek. İhalelere katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi’nin imzalanması, ilgili ihale hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanının alınması ve Çine HES için önyeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunlu Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması da şartlar arasında. 

SANTRALLERİN ÖZELLLİKLERİ 

İhaleye çıkarılan Çine HES 46 MW'lik kurulu güce sahip. Yıllık yaklaşık 120 milyon kilowatsaat elektrik üretimine sahip Çine HES, Aydın il sınırları içinde Çine Çayı üzerinde kurulu Adnan Menderes Barajı'nın suyu ile çalışıyor. 

Suçatı Hidroelektrik Santrali Kahramanmaraş’ta, Güredin Çayı üzerinde bulunuyor. Suçatı HES, 7 MW’lik kurulu güce ve yıllık azami 25-30 milyon kWh arası elektrik üretimi yapabiliyor. 

Osmaniye’de bulunan Değirmendere hidroelektrik santrali 0.5 ve Karaçay HES 0.4, Hatay sınırları içindeki Kuzuculu HES ise 0.3 MW’lik kurulu güce sahip. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler