1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ciner Grubu’ndan Konya’ya linyit santrali

Ciner Grubu’ndan Konya’ya linyit santrali

Enerji Günlüğü - Ciner Grubu, Konya Ilgın’da yerli linyit ile çalışacak 500 megavatlık termik santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan...

Ciner Grubu’ndan Konya’ya linyit santrali

Enerji Günlüğü - Ciner Grubu, Konya Ilgın’da yerli linyit ile çalışacak 500 megavatlık termik santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) 49 yıllığına üretim lisansı aldı. Yerli linyit ve fuel oil yakıtıyla çalışacak olan santralın yılda ortalama 2.8 milyar kilovatsaat (kWh) elektrik üretmesi öngörülüyor. Cari açıkta enerji kaleminin büyük bir yer kaplaması nedeniyle yerli kaynaklar giderek daha büyük bir önem kazanırken Ciner Grubu’ndan bu alanda yeni bir yatırım gündeme geldi. Konya’da kurulacak olan 500 mw’lik santral, yerli linyitle çalışacak ve santrale yakıt sağlayacak açık ocakta linyit madeni geliştirilerek santralın işletmesinde kullanılacak.

Santralde her biri brüt 250 mw’den fazla kapasiteye sahip buhar türbinleri yer alacak. Ciner Grubu’na ait Konya-Ilgın Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., enerji santralını kuracak ve maden işletmesini de kendi geliştirecek. Söz konusu bölgede linyit rezervlerinin madencilik hakları Konya-Ilgın şirketinin elinde bulunuyor. Sahadaki linyit rezervinin yaklaşık 150 milyon ton olduğu tahmin ediliyor. 30 yıl hizmet vermesi esasına dayalı olarak santralın iki üretim ünitesi tarafından tüketilmek üzere, yılda yaklaşık 3.5 milyon ton kömür üretilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler