1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ciner Kazan Soda Kojenerasyon Santrali´nin türbinleri Siemens`ten

Ciner Kazan Soda Kojenerasyon Santrali´nin türbinleri Siemens`ten

Enerji Günlüğü - Siemens, Türkiye'deki en büyük kombine çevrim kojenerasyon enerji santrali olan Ciner Kazan Soda Kojenerasyon Santrali'ne gaz ve buhar türbinleri...

Ciner Kazan Soda Kojenerasyon Santrali´nin türbinleri Siemens`ten

Enerji Günlüğü - Siemens, Türkiye'deki en büyük kombine çevrim kojenerasyon enerji santrali olan Ciner Kazan Soda Kojenerasyon Santrali'ne gaz ve buhar türbinleri sağlıyor.

Ciner Grubu, yapımını China Tianchen Engineering Corporation'ın (TCC) üstlendiği Ciner Kazan Soda Kojenerasyon Santrali için Siemens ile gaz türbini, buhar türbini ve jeneratörlerin uzun dönem bakım ve servisi için 12 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Ciner Grubu'na bağlı Kazan Soda Elektrik Şirketi tarafından yapılan tesisin 2017 yılının sonunda operasyona başlaması planlanıyor. Siemens tarafından geliştirilen özel çözüm sayesinde %80'in üzerinde toplam enerji verimliliğine ulaşacak olan Kazan Kojenerasyon Santrali'nin ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlaması bekleniyor.

Proje kapsamında Siemens, bir adet SGT5-4000F gaz türbini, bir adet çift gövdeli SST-800/600 buhar türbini, bir adet SGen-1200A jeneratör, bir adet SGen-100A jeneratör ve gereken elektrik, enstrümantasyon ve kontrol ekipmanları sağlayacak.

CİNER DÜNYANIN EN BÜYÜK SODA KÜLÜ ÜRETİCİSİ OLACAK

Doğal soda külü dünyada en çok talep gören 10 element arasında yer alıyor ve cam, deterjan ve gıdada kullanılan sodyum bikorbonat üretiminde faydalanılıyor. Tesis tamamlandığında Ciner Grubu dünya soda külü üretiminin yüzde 9'unu sağlayacak. Türkiye ve Ciner Grubu da dünyanın en büyük soda külü üreticisi olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler