1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ciner`den Adana’ya 6.4 MW’lık hidroelektrik santrali

Ciner`den Adana’ya 6.4 MW’lık hidroelektrik santrali

Enerji Günlüğü - Ciner Grubu, Adana'nın Saimbeyli ve Feke ilçeleri'ne bağlı Çorak ve Güzpınarı köylerinin sınırları içinde Yağnik deresi üzerinde...

Ciner`den Adana’ya 6.4 MW’lık hidroelektrik santrali

Enerji Günlüğü - Ciner Grubu, Adana'nın Saimbeyli ve Feke ilçeleri'ne bağlı Çorak ve Güzpınarı köylerinin sınırları içinde Yağnik deresi üzerinde 6.4 MW kurulu güce sahip bir hidroelektrik santrali kuracak. 

Ciner Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Adana’da 6,4 MW kurulu gücündeki Türkyılmaz 2 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’ni (HES) kurmak üzere çalışmalara başladı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunu yapan firma, diğer izinlerini de alarak üretim lisansını almayı hedefliyor.

SANTRAL’DE 24,4 GWH ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Adana ili Saimbeyli ve Feke ilçeleri Çorak Köyü ve Güzpınarı Köyü sınırlarında Yağnik Deresi üzerinde kurulması hedeflenen Türkyılmaz Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali 2 projesi, 6,408 MW (6,408 MWm-6,151 MWe) kurulu gücünde olacak. Söz konusu proje ile yılda 24.248828 GWh elektrik enerjisi üretilecek.

Üretilen elektrik enerjisi, 3500x2 kVA (6.3/ 31.5 kV) gücündeki trafo çıkışlarında düzenlenecek şalt panoları üzerinden 30 km uzunluğundaki enerji iletim hattı ile Feke Trafo Merkezi (TM) aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler