1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ciner`in Ilgın Santrali`ne Çin kredisi

Ciner`in Ilgın Santrali`ne Çin kredisi

Enerji Günlüğü - Ciner Grubu, Konya Ilgın'da yapacağı 500 MW'lik termik santralin inşası için Çinli ICBC'den 508 milyon dolarlık kredi sağladı.Ciner...

Ciner`in Ilgın Santrali`ne Çin kredisi

Enerji Günlüğü - Ciner Grubu, Konya Ilgın'da yapacağı 500 MW'lik termik santralin inşası için Çinli ICBC'den 508 milyon dolarlık kredi sağladı.

Ciner Grubu şirketi Park Holding, Konya Ilgın’da start verdiği 700 milyon dolarlık dev enerji yatırımı için Tekstilbank’ı satın alan Çinli dev ICBC ile kredi anlaşmasına imza attı. Anlaşmaya göre ICBC, bölgeye kurulacak ve yerli kömürden elektrik üretecek 500 MW’lik termik santralin inşası için 13 yıl vadeli toplam 508 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.

İmzalanan anlaşma, ICBC’nin Ciner Grubu ile imzaladığı üçüncü kredi paketi. ICBC son olarak Ciner Grubu’nun Ankara Kazan’daki 1.3 milyar dolarlık Soda Külü Üretim ve Doğalgaz Çevrim Santralı yatırımının 1 milyar dolarlık finansmanının konsorsiyum liderliğini üstlenmişti. Kazan Santrali'ne sağlanan kredi, uluslararası ticaret finansmanı yayın grubu Trade and Forfating Review tarafından ödüllendirilmişti.

İNŞAAT 2016'DA, ÜRETİM 2019'DA

Ciner Grubu'nun yerli kömürle çalışacak Konya Ilgın Termik Santrali'nin inşasına 2016 yılında başlanacak. Santralin 2019 yılında enerji üretimine geçmesi hedefleniyor. Termik santralda kullanılması planlanan yerli kömür için maden sahasında çalışmalara başlandı. Minimum 2 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen yatırımın, Türkiye’nin cari açığını azaltmaya katkı sağlayacağı belirtiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler