1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin’in ABD’den petrol alımı keskin şekilde artacak

Çin’in ABD’den petrol alımı keskin şekilde artacak

Çin'in ABD'den ham petrol ithalatını arttırdığı ve önümüzdeki haftalarda ithalatın daha da artacağı kaydedildi. 

Çin’in ABD’den petrol alımı keskin şekilde artacak

Enerji Günlüğü - Çin'in ABD'den ham petrol ithalatını arttırdığı ve önümüzdeki haftalarda ithalatın daha da artacağı kaydedildi. 

Amerikalı tüccarlar ve gemi acentaları ve Çinli ithalatçıların verdikleri bilgilere göre, Çin ile ABD arasında bu yıl 15 Şubat’ta yürürlüğe giren birinci aşama ticaret anlaşmasının 6 aylık gözden geçirme toplantısı öncesinde Çin'in ABD'den ham petrol ithalatı önümüzdeki haftalarda keskin şekilde artacak. 

ABD'den petrol alımlarını artırmaya başlayan Çin’in devlet petrol şirketlerinin Ağustos ve Eylül'de en az 20 milyon varil ABD petrolünü Çin'e taşımak için tankerler ile ön anlaşmalara vardıkları kaydedildi. Çin, Faz 1 ticaret anlaşmasında tarım ürünleri ve enerji gibi bazı kalemlerde ABD'den yaptığı alımları anlaşmanın ilk yılında 2017 seviyelerine kıyasla 77 milyar dolar artırmayı taahhüt etmişti. Bu kapsamda Çin, ABD'den 2017 yılındaki petrol ve gaz alımının 18,5 milyar dolar üzerinde 25 milyar dolar tutarında petrol ve gaz alımı yapma taahhüdünde bulunmuştu. 30 Haziran itibariyle derlenen verilere göre, Çin'in ABD'den petrol alımı 2,06 milyar dolar seviyesinde kaldı. 

ABD ÇİN’E ZAMAN TANIYOR

Öte yandan ABD ve Çin yetkilileri 15 Ağustos 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan gözden geçirme toplantısını belirsiz bir tarihe erteledi. Reuters kaynaklarına göre ABD yetkilileri, Çin'e anlaşmada öngörülen ithalat hedeflerine yaklaşmaları için zaman tanımak istiyor.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler