1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’in başkentinde hidrojen yakıtlı araçlar kullanılacak

Çin’in başkentinde hidrojen yakıtlı araçlar kullanılacak

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Beijing, ilk hidrojen karbon ticaretine başlıyor. Şehirde 1.800’ü aşan hidrojen yakıt hücreli araç trafiğe çıktı.

Çin’in başkentinde hidrojen yakıtlı araçlar kullanılacak

Enerji Günlüğü - Çin’in başkenti Beijing’te belediye, ulaşımda hidrojen yakıtlı araçlar kullanarak yılda yaklaşık 24 bin ton karbon emisyonunu azaltacak. 

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Beijing, ülkenin karbon piyasası ticaretinde yer alacak ilk hidrojen bazlı projesine başladı. Eylül ayında bitirilmesi hedeflenen ve Beijing’in Daxing ilçesinde başlatılan Beijing hidrojen yakıt hücreli araç karbon emisyonu azaltma projesi, yılda yaklaşık 24 bin ton karbon emisyonunu azaltacak. 

Zhonghe Xinxing Enerji Teknolojisi Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen 16 hidrojen işletmesi ile iş birliği içinde geliştirilen proje, karbon muhasebesi ve ticareti yapacak. 

“HİDROJEN YAKITLI AĞIR ARAÇLAR DİZEL YAKITLILARIN YERİNİ ALACAK”

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Beijing Belediyesi Ekoloji ve Çevre Bürosu Müdür Yardımcısı Yu Jianhua, ulaşım sektörünün önemli bir karbon emisyonu kaynağı olduğunu belirterek “Hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan araçlar, geleneksel dizelle çalışan ağır hizmet araçlarının yerini alacak. Böylece enerji verimliliği ve karbon azaltımı için yeni bir çözüm oluşacak” dedi. 

Beijing yönetimi, verdiği teşviklerle 1.800’ü aşan hidrojen yakıt hücreli araç trafiğe çıktı. Bu araçların büyük bölümü, kentin soğuk zincir lojistiği, toplu taşıma ve turizm sektöründe kullanılıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler