1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin'in bir numaralı petrol tedarikçisi yeniden Rusya

Çin'in bir numaralı petrol tedarikçisi yeniden Rusya

Rusya Ekim ayında Çin'in en büyük petrol tedarikçisi olmaya devam etti. Bununla birlikte Ekim’de Çin’in Rus petrolü ithalatı bir önceki aya göre %5,6 azaldı.

Çin'in bir numaralı petrol tedarikçisi yeniden Rusya

Enerji Günlüğü - Çin'in toplam ham petrol ithalatı 2023 Ekim ayında bir önceki yıla göre %13,5 artış kaydetti.

Çin Gümrük Genel İdaresi verilerine göre, Çin'in toplam ham petrol ithalatı 2023 Ekim ayında bir önceki yıla göre %13,5 artışla 11,53 milyon varile ulaşırken, Eylül ayına kıyasla büyüme %3,6 ile daha düşük seviyede kaldı.

EN FAZLA RUS PETROLÜ SATIN ALINDI

Ukrayna savaşı nedeniyle yaptırımlarla karşı karşıya olan Rusya, Ekim ayında da Çin'in bir numaralı petrol tedarikçisi oldu. Çin’in Rusya'dan petrol ithalatı - boru hatları ve deniz yoluyla yapılan sevkiyatlar dahil - 2023 yılı Ekim ayında toplam 8,54 milyon ton, günlük 2,01 milyon varil oldu. Ancak Rusya'nın Çin'e petrol ihracatı Eylül ayındaki 2,13 milyon varil/gün seviyesine göre %5,6 oranında azaldı. 

SUUDİ ARABİSTAN’DAN PETROL İTHALATI %16 AZALDI

Suudi Arabistan'dan Çin'e yapılan ihracat bir önceki yıla kıyasla %16,2 düşüşle 6,64 milyon ton olarak gerçekleşti. Çin'in Suudi ham petrol ithalatı da son iki ayda düşüş eğilimi gösterdi ve Ekim ayı seviyeleri Eylül ayına göre %2,5 azaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler