1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin’in Changqing sahası gaz üretim rekoru kırıyor

Çin’in Changqing sahası gaz üretim rekoru kırıyor

Çin’in Changqing sahasında gaz üretimi günde 150 milyon m3 ile rekor kırıyor. Bu ise ülkenin günlük gaz ihtiyacının yedide birini karşılıyor.

Çin’in Changqing sahası gaz üretim rekoru kırıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in en büyük petrol ve gaz sahası Changqing, 150 milyon m3 ile günlük gaz üretim rekor kırıyor.

Çin’in en geniş petrol ve doğal gaz sahası olan Changqing petrol ve doğal gaz sahasının günlük doğal gaz üretimi 150 milyon metreküplük miktarı aştı. Bu hacim, kışın en soğuk günlerinde ülkenin toplamında kullanılan günlük doğal gaz miktarının yedide birine denk düşüyor. 

PetroChina Changqing Oilfield şirketi yaptığı açıklamada, sahada üretilen doğal gazın üç kişilik 300 milyon ailenin mutfaktaki günlük gaz kullanımını karşıladığını duyurdu.  

SAHA GEÇEN YIL GAZ ÜRETİMİNİN %23’ÜNÜ SAĞLADI

Kuzeybatı Çin’deki Erdos havzasında yer alan  Changqing petrol ve doğal gaz sahası, geçtiğimiz yıl da 46,5 milyar metreküpten fazla doğal gaz üretti. Bu da ülkenin toplam doğalgaz üretiminin yüzde 23 kadarını oluşturuyor. Bu miktar 40 kadar kentte yaşayan yaklaşık 400 milyon kişinin doğal gaz ihtiyacını karşılıyor.  

Changqing petrol ve doğal gaz sahası, ülkenin enerji güvenliğini sağlama konusunda 50 yıllık bir süredir önemli bir rol oynuyor. Öte yandan aynı saha, Çin’in, enerji kaynağı olarak kömürü temiz bir enerji kaynağı olan doğal gazla ikame etme çabalarına da önemli katkı sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler