1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’in derin deniz rüzgar projesinde önemli adım

Çin’in derin deniz rüzgar projesinde önemli adım

Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC) tarafından Çin karasularının derinliklerinde kurulmakta olan yüzer rüzgar türbini projesinin ana kısmının inşası tamamlandı.

Çin’in derin deniz rüzgar projesinde önemli adım

Enerji Günlüğü - Çin’de açık deniz petrol ve gaz sahalarına elektrik sağlaması için kurulmakta olan ilk derin deniz yüzer rüzgar enerjisi platformunun yüzer gövde montajı tamamlandı.

Çin’de uzak ve derin deniz alanlarında gerçekleştirilen ilk yüzer rüzgar türbini projesinin ana kısmının inşası tamamlandı. Çin’in güneyindeki Hainan adasının Wenchang şehrinde kıyıdan 136 kilometrelik uzaklıktaki derin denizde yapımı süren proje, dünyanın su derinliği 100 metrenin ve kıyıdan uzaklığı 100 kilometrenin üzerindeki ilk yüzen rüzgar türbini olacak. Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC) tarafından kurulmakta olan santral, açık deniz petrol sahasında yer alıyor. Santral açık deniz petrol ve gaz platformlarına elektrik sağlamanın yanısıra deniz suyundan hidrojen üretimi, deniz turizmi ve deniz mineral kaynaklarını geliştirme gibi alanlarda da kullanılabilecek.

22 BİN TON CO2 ÖNLENECEK

Projenin hizmete girmesiyle yıllık elektrik üretiminin 22 milyon kWh’e ulaşması ve 22 bin ton karbondioksit emisyonunun azaltılması bekleniyor. Ayrıca 7,73 milyon metreküp yakıt gazı tasarrufu da sağlanacak.

Son yıllarda Çin’in deniz rüzgar enerjisinin kurulu gücü sürekli artıyor. 2022 yılı itibarıyla Çin’in deniz rüzgar enerjisinin kurulu gücünün 32 milyon 500 bin kilovata ulaşması ve Çin’in bu alanda dünya birinciliğini sürdürmesi bekleniyor. Geçen yılın ilk yarısında, küresel açık deniz (offshore) rüzgar enerjisinin kurulu gücü 6,800 MW arttı ve bunun 5,100 MW’ını Çin sağlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler