1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin’in doğalgaz ithalatı arttı

Çin’in doğalgaz ithalatı arttı

Enerji Günlüğü - Çin'in doğalgaz ithalatı 2013 yılında yüzde 25 artarak 53 milyar metreküpe ulaştı.CNPC Ekonomi ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nün...

Çin’in doğalgaz ithalatı arttı

Enerji Günlüğü - Çin'in doğalgaz ithalatı 2013 yılında yüzde 25 artarak 53 milyar metreküpe ulaştı.

CNPC Ekonomi ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nün raporuna göre, ithal edilen doğalgazın mevcut tüketimin üçte birine yakın olduğu belirtildi.

Çin'in doğalgaz tüketiminin geçen yıl yüzde 13,9 arttığı ifade edilirken, doğalgazın ülkede tüketilen birincil enerji kaynaklarının yüzde 5,9'unu oluşturduğu açıklandı.

Enstitü Başkanı Qian Xingkun giderek artan petrol ve doğalgaz fiyatları düşünüldüğünde Çin’in enerjide büyüyen dışa bağımlılığının ekonomik büyüme üzerinde çok büyük bir baskı oluşturduğunu ve enerji güvenliğinde ülkeyi daha kırılgan hale getirdiğini söyledi.

Raporda Çin'in toplam doğalgaz üretimi ve ihracatının 2014'te yüzde 11 artacağı ve 186 milyar metreküpe yükselmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Rapora göre Çin'in çevre sorunları ve kirlilik nedeniyle uyguladığı yeşil enerjiyi teşvik politikaları doğalgaz tüketiminde ve dolayısıyla ithalatında hızlı bir artışa neden oldu.

Ülkede geçen yıl belirlenen politikalarla birlikte özellikle yerel yönetimler kömüre bağımlılığı azaltmak için doğalgaz tüketimini teşvik etmeye başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler