1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin'in doğalgaz tüketiminde artış sınırlı kaldı

Çin'in doğalgaz tüketiminde artış sınırlı kaldı

Enerji Günlüğü - Çin'in doğalgaz talebinde büyüme 2015 yılında yüzde 5'in altında kaldı.Asya'nın en büyük enerji tüketen ülkesi Çin'de yaşanan...

Çin'in doğalgaz tüketiminde artış sınırlı kaldı

Enerji Günlüğü - Çin'in doğalgaz talebinde büyüme 2015 yılında yüzde 5'in altında kaldı.

Asya'nın en büyük enerji tüketen ülkesi Çin'de yaşanan ekonomik yavaşlamanın etkisi en fazla enerji alanında etkisini gösteriyor. BP'nin en son yayınladığı Dünya Enerji İstatistik verilerine göre, geçen yıl ülkede gaz tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 4.7 artış kaydederek 197.3 milyar metreküp oldu.

Çin'de yaşanan bu talep düşüşü dünya geneline de yansıdı. Geçen yıl dünya genelinde doğalgaz tüketimi yüzde 1.7 büyüdü. Bu rakam 2014 yılındaki tüketim büyüme rakamından yüzde 0.6 oranında fazla olsa da on yıllık ortalama olan yüzde 2.3'ün hayli gerisinde kaldı.

DİĞER ASYA ÜLKELERİ

Asya'nın diğer iki önemli ekonomisi olan Japonya ve Güney Kore'de de doğalgaz tüketiminde keskin düşüşler yaşandı. Geçen yıl Japonya'da doğalgaz tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 3.9 düşerek 113.4 milyar metreküp olurken, Güney Kore'de yüzde 8.7 düşüşle 43.6 milyar metreküp oldu. 

Hindistan'ın doğalgaz tüketimi ise geçen yıl bir önceki yıl ile neredeyse aynı oranda seyrederek 50 milyar metreküp oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler