1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’in emisyonu koronavirüs ile azaldı

Çin’in emisyonu koronavirüs ile azaldı

Çin’de başlayan koronavirüs salgınının sanayi üretimini ve enerji talebini azaltması nedeniyle karbondioksit salımının iki haftalık dönemde yaklaşık 100 milyon ton azalmış olabileceği kaydedildi.

Çin’in emisyonu koronavirüs ile azaldı

Enerji Günlüğü - Çin’de başlayan koronavirüs salgınının sanayi üretimini ve enerji talebini azaltması nedeniyle karbondioksit salımının iki haftalık dönemde yaklaşık 100 milyon ton azalmış olabileceği kaydedildi.

İngiltere merkezli Kâr amacı gütmeyen iklim kuruluşu Carbon Brief, yayınladığı etki analizi çalışmasında, geçtiğimiz yıl Çin Yeni Yılı’nın 10. gününden sonraki iki haftalık dönemde 400 milyon ton karbondioksit salımı yapan Çin’de koronavirüs salgınının sanayi üretimini ve enerji talebini azaltması nedeniyle salımların bu yılın aynı döneminde yaklaşık 100 milyon ton azalmış olabileceğini açıkladı. Bu rakam, aynı dönemdeki küresel salımların %6’sına karşılık geliyor.

Normal şartlarda yeni yıl tatilinden sonra enerji santrallerinde olağan seyrine dönen kömür tüketimi, 2020’de son 4 yılın en düşük seviyesinde kaldı. Fosil yakıt tüketimiyle orantılı artan ve hava kirliliğine yol açan azotdioksit salımları da bu yıl tatili takip eden haftada geçen yıla oranla %36 azaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler