1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’in en büyük denizüstü RES’i elektrik şebekesine bağlandı

Çin’in en büyük denizüstü RES’i elektrik şebekesine bağlandı

Çin karasularında kurulmuş olan 802 MW kapasiteli Qidong RES, elektrik şebekesine tam kapasiteyle bağlandı.

Çin’in en büyük denizüstü RES’i elektrik şebekesine bağlandı

Enerji Günlüğü - Çin karasularında kurulmuş olan 802 MW kapasiteli Qidong RES, elektrik şebekesine tam kapasiteyle bağlandı.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çin’in doğu eyaleti Jiangsu açıklarındaki tek ünite kapasitesi bakımından en büyük denizüstü (offshore) rüzgar santrali haftasonu elektrik şebekesine tam kapasiteyle bağlandı. State Grid Jiangsu Electric Power Co., Ltd., Qidong şehrine yaklaşık 35 km uzaklıktaki deniz sularında 134 rüzgar türbini tarafından üretilen elektriğin denizaltı elektrik kabloları aracılığıyla elektrik şebekesine başarıyla iletildiğini açıkladı.

900 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Qidong Denizüstü Rüzgar Enerjisi Santrali, toplam 802 MW kurulu güç üretim kapasitesine sahip. Projenin, elektrik şebekesine yılda yaklaşık 2,2 milyar kWh elektrik göndermesi bekleniyor. Bu ise 900 bin hanenin yıllık tüketimine eşit bir miktar.

EYALET ELEKTRİĞİNİN %37’SİNİ YENİLENEBİLİRDEN KARŞILAMAYI HEDEFLİYOR

22 Aralık itibarıyla Jiangsu Eyaleti kıyılarındaki elektrik şebekesine bağlı rüzgar santrallerinin toplam kurulu gücü 10 bin MW’ı aştı. Ekonomik güç merkezi olan eyalet, toplam kurulu kapasitesinin yüzde 37’sini esas olarak rüzgar ve güneş dahil olmak üzere yeni enerjiyle çalıştırmayı planlayarak enerji dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler