1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’in enerji devi Türkiye’de yatırım yapacak

Çin’in enerji devi Türkiye’de yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Çin’in enerji devi Dongfang Elektrik, Türkiye piyasasında yatırım yapacağını açıkladı.Adana’da düzenlenen 7. Türkiye Enerji...

Çin’in enerji devi Türkiye’de yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Çin’in enerji devi Dongfang Elektrik, Türkiye piyasasında yatırım yapacağını açıkladı.

Adana’da düzenlenen 7. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında Türkiye’ye gelen Çinli Dongfang Elektrik Şirketi üst yöneticisi Wen Shugang, burada şirket kurup yatırım yapacaklarını dile getirdi.

Sektöre ileri düzey teknolojiler sunduklarını belirten Shugang, Türkiye’de bir şirket kurmak istediklerini, kurulacak şirketin İstanbul’da tescilli ve Türkiye yasalarına uygun olacağını ve uygun buldukları tüm projelere ortak olabileceklerini açıkladı.

Türkiye’nin enerji alanında büyük ilerleme kaydettiğinin ve kendini bu konuda sürekli geliştirdiğinin altını çizen Wen Shugang, Dongfang’ın bir santral üreticisi olarak entegre çözümler sunduğunu belirtti. Wen Shugang, projelerinde yerel kaynakların kullanılmasının öncelikleri olduğunu vurguladı ve Çin’in varlığını Türkiye’de de hissettiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Dongfang Elektrik, enerji sektöründe dünya çapında büyük projeler gerçekleştiren bir şirket. Şirketin sektöre sağladığı üretim ekipmanının büyüklüğü 260 bin megavat. Bu rakam Türkiye'nin 78 bin megavatlık kurulu gücünün üç katına denk geliyor.

53 ayrı ülkede faaliyet gösterdiklerini kaydeden Wen Shugang "Enerji ekipmanları üreticisi olarak dünyanın en büyükleri arasındayız. Su türbinleri dahil pek çok ekipman üretiyoruz. Nükleer tesis soğutma sistemleri, güneş enerjisi ekipmanları da var. Ağustos 2016 sonu itibariyle dünya çapında 260 bin megavat güç üretimi ekipmanı sağlamış durumdayız” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler