1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çin’in hidroelektrik üretimi yüzde 30 azaldı

Çin’in hidroelektrik üretimi yüzde 30 azaldı

Çin'in elektrik üretimi yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre 2,2 arttı.

Çin’in hidroelektrik üretimi yüzde 30 azaldı

Enerji Günlüğü - Eylül ayında Çin’in hidroelektrik santrallerinden elektrik üretimi su debisinde yaşanan azalma nedeniyle bir önceki yıla göre %30 azaldı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Çin’in elektrik üretimi 2022 yılı Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 1 artarak 683 milyar kilovatsaat oldu. 2022 yılı Ocak-Eylül ayları arasında ülkenin elektrik üretimi de 6,3 trilyon kilovatsaat oldu. Bu üretim miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,2 artışa işaret ediyor.

HİDROELEKTRİK ÜRETİMİ %30 AZALDI

Çin’in Eylül ayı elektrik üretim verilerinde en dikkat çeken yan ise hidroelektrik santrallerden elektrik üretimindeki büyük düşüş oldu. Eylül ayında ülke genelinde hidroelektrik üretimi bir önceki yıla göre %30 azalarak sadece 99 milyar kWh olarak gerçekleşti. Three Gorges Elektrik Santrali'ndeki hidroelektrik üretimi, düşük su akışı nedeniyle yılın üçüncü çeyreğinde %52 azalmıştı. 

RÜZGAR VE GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ ARTTI

Çin’de rüzgar enerjisi üretimi Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 25,8 arttı. Veriler, bu dönemde güneş enerjisi üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,9 arttığına işaret ediyor. Bununla birlikte, nükleer enerji üretimi Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 azaldı. 

Çin’in kömürden elektrik üretimi de Eylül’de bir önceki yıla göre %7 artarak 483.9 milyar kWh oldu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler